Croatian(HR)Slovensko (Slovenija)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Banner
HOME IMPRESSIONS Dubravka Jančić
Facebook Image
There are no translations available.

Prof. Dubravka Jančić – violončelistica i  profesor violončela,
Član Klavirskog trija Bersa

    Na glazbenoj radionici Arena International prvi put sam sudjelovala 2011. godine koja je ujedno bila i jubilarna, deseta. Oduševljena cjelokupnom organizacijom i raznolikošću programa nastavljam ovog ljeta sa potpunijom predodžbom o glazbenoj radionici.

    Prijavljeni kandidati imat će svaki dan individualnu nastavu te nakon proba s klavirom pokazati naučeno na jednom ili više koncerata. Ove godine posebnu važnost dajem komornom muziciranju, jer se djeca više druže i brže napreduju. Podrazumijeva se da će tu biti zajedničkih proba bez prisutnosti profesora, upoznavanje drukčijeg karaktera od svoga, usklađivanje ritmova, kvalitete tona, savršene intonacije. Ukoliko se kombiniraju različiti instrumenti to uključuje, naravno, i suradnju s ostalim profesorima, što me posebno raduje, jer se tu uvijek nauči nešto novo.
    Osim individualnog i komornog muziciranja, sviračima je omogućeno sudjelovanje u gudačkom orkestru što ih posebno motivira da se i ove godine prijave na glazbenu radionicu. Naime, u tjedan dana, uz intenzivne probe, djeca nastupaju nekoliko puta da bi na završnom koncertu zaista imali zavidan program od desetak skladbi.

    Cilj ljetne glazbene radionice je da se uz intenzivan rad međusobno družimo te tako postignemo odlične rezultate na koje ćemo biti ponosni.