Croatian(HR)Slovensko (Slovenija)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Banner
HOME IMPRESSIONS Irena Ristović i Mauro Zulian
Facebook Image
There are no translations available.

Prof. IRENA RISTOVIĆ i prof. MAURO ZULIAN
Korepetitori koji su i koncertirali

Budući da sudjelujemo u stvaranju ovoga proizvoda, Arene International, još od prvoga izdanja, tijekom ovih 11 godina mogli smo nazočiti širenju i rastu tih glazbenih radionica, i što se tiče sadržaja, i što se tiče ponude. To je poput sna koji se ostvario, te iz godine u godinu ovdje dolazi do susreta generacija i glazbeno-umjetničkoga napretka.
Važno je što su upravo djeca protagonisti, ona djeca koja pohađaju te ljetne radionice. Tu se nameće i pitanje što razlikuje Arenu International od sličnih kulturnih proizvoda? Osim neupitne profesionalnosti i stručnosti docenata koji održavaju te tečajeve, i sve pod umjetničkom direkcijom Tatiane Šverko, nit vodilja tih radionica je jedna jednostavna riječ - prijateljstvo.
To prijateljstvo ne postoji samo među učenicima koji tu ulažu maksimalan entuzijazam, gdje nema suparništva nego samo želje za stvaranjem i surađivanjem, nego i među nastavnicima i polaznicima se rađa jedan poseban odnos, jedna snažna kulturna i edukativna razmjena..
To su potvrdili i sami studenti, koji su puno puta priznali nastavnicima i suradnicima Arene International da su tijekom toga kratkog ljetnog razdoblja naučili puno više negoli tijekom čitavih obrazovnih razdoblja. Poticajni ambijent svakako tome doprinosi jer u kratkom vremenu treba puno toga postići. Nastavnici, osim striktne uloge podučavanja, šire i općeljudske vrijednosti, a jedna od posebnosti su vrijedni suradnici, kao i susret među raznim jezicima, kulturama i realnostima, budući da polaznici dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije te iz njemačkog govornog područja, kao i iz drugih krajeva. Što čini ove radionice posebnim? Sama činjenica da se manifestacija održava u jednom takvom posebnom mjestu, u prekrasnoj Puli i Istri, gdje dolazi do simbioze između arhitektonskog i kulturno-povijesnog bogatstva s jedne strane, te prirodnih ljepota s druge, te vrlo pozitivna atmosfera koja vlada prilikom održavanja samih radionica i koncerata
gria dopo le lezioni ed i concerti.